Kvalitetsbeskrivelse

GRAVSTEN

Der er en lang tradition for at placere gravminder, oftest af sten, på gravsteder. Gravminderne opsættes oftest af de pårørende, men kan som udtryk for taknemmelighed og som hæder af fortjenstfulde mænd og kvinder opstilles af en større kreds. I nyere tids kollektive gravanlæg stilles gravminde eller plads på et fælles gravminde undertiden til rådighed for de brugsberettigede.

(indsæt evt. eget billede)

Beskrivelse, mål og anvendelse

Gravminder er placeret på gravstedet for at mindes den eller de afdøde. Gravmindet er lavet af natursten, træ, beton, keramik, metal eller andre materialer. Gravmindet er påført en inskription.

 

Vedligeholdelsen sigter mod, at gravmindet er smukt med en passende fremtræden i forhold til anlægget og det aktuelle udtryk, og at gravmindet er i sikkerhedsmæssig forsvarlig stand i forhold til omgivelserne.

 

Gravminder finder anvendelse på individuelle gravsteder eller i kollektive gravanlæg.

Tilstandskrav

•          Gravmindet patinerer i overensstemmelse med de valgte materialer og det ønskede udtryk.

•          Gravmindets vandrette linjer er fastholdt som vandrette i overensstemmelse med det ønskede udtryk.

•          Gravmindet fremtræder passende rengjort.

•          Gravmindet er i sikkerhedsmæssig forsvarlig stand. Med særlig fokus på at gravmindet ikke må kunne vælte og derved forvolde personskade.

Bemærkninger

Hvor gravstedets brugsberettigede har mulighed for at opstille et gravminde fastsættes begrænsninger i materialevalg, udformning og placering i kirkegårdsvedtægten.

 

Warning: Undefined variable $lokalkvalitet in /customers/5/3/7/kirkegaardskvalitet.dk/httpd.www/index.php on line 360